Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Αρναουτάκη Σταύρου

 


H αξία του εθελοντισμού αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στον αγώνα της ανθρωπότητας για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Σε έναν κόσμο που πλήττεται από μια παγκόσμια υγειονομική κρίση το εθελοντικό κίνημα αναδεικνύει καθημερινά το ρόλο του στη σύγχρονη πραγματικότητα.
 
Ως Περιφέρεια Κρήτης, αξιοποιούμε τη δυναμική του εθελοντισμού.  Εντάσσουμε τους εθελοντές και τις οργανώσεις τους, στο σχεδιασμό μας για την κοινωνική συνοχή, για την πρόνοια, για την προστασία του περιβάλλοντος. Επισημαίνουμε πως ο εθελοντισμός εκφράζει την ενεργό ιδιότητα του πολίτη και τη βασική αρχή του «κοινωνικού ατόμου», την αλληλεγγύη. Οι εθελοντές που δραστηριοποιούνται στο νησί μας επιβεβαιώνουν συνεχώς πως οι πανανθρώπινες αξίες είναι υπόθεση όλων μας. Η προσφορά τους δεν είναι μόνο πρότυπο μίμησης, αλλά και άξια πολλών συγχαρητηρίων, καθώς το δικό τους έργο μετατρέπεται σε ψηφίδα και μάθημα ζωής για τον κόσμο που πρέπει να διαμορφώσουμε.
 
Σε αυτό το πλαίσιο το όραμά μας για την Κρήτη του 2030, έχει ως πυξίδα και τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, οι οποίοι αναδεικνύουν το ρόλο του εθελοντισμού. Για το λόγο αυτό  ενισχύουμε τo Κέντρο Εθελοντισμού, που ήδη καταγράφει σημαντικές επιτυχίες στο νησί μας, διευρύνοντας το σχέδιο δράσης του το επόμενο διάστημα.
 
Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφερειάρχης Κρήτης